dimecres, 31 d’agost del 2011

Localització

Ollers és un petit nucli de població, d’origen molt antic, agregat a Barberà de la Conca des de 1846. És a 500 metres del nivell del mar situat a uns 5 kilòmetres de Barberà entre Pira i Sarral, o millor dit, entre la carretera comarcal de Montblanc a Santa Coloma de Queralt i el riu Vallverd que més endavant conflueix amb el d’Anguera. El poble es va formar als voltants del castell documentat des de 1076, del què no queden restes, què va passar al domini dels Templers.
El riu Anguera fa límit, pel llevant, amb el terme de Barberà de la Conca; a migdia limita amb el terme de Pira, direcció a Montblanc; a ponent limita amb el terme de Solivella; i a tramuntana amb el terme de Sarral.
Ollers forma part de la Ruta del Cister i el seu nucli de població el travessa el GR-171.5.

FONTS CONSULTADES
Palou Capdevila, Ramon: Ollers i el seu entorn.
Recasens i Llort, Josep: Guia turística de la Conca de Barberà. Impremta Recasens, Montblanc, 1996.
Casas i Ferrer, Antoni M.: La Conca al viu, caminades i visites per la geografia i la història de la Conca de Barberà. Impremta Recasens, Montblanc, 2000.
www.poblesdecatalunua.cat
www.castellmedievals.com

La fotografia ha estat feta per Alfons Llopis

3 comentaris:

  1. Entranyables Ollers, Sarral, Barberà i tota la Conca. No en va el meu cognom, viu arrelat a aquella terra com un cep.
    Abraçades,company !

    ResponElimina
  2. Hola chavalote:

    ¡Pero esto qué es lo que es! Yo pensaba que esta página estaría llena de fotos e información sobre Ollers. Anda, ya estás desenpolvando la cámara y empezar a ponerte manos a la obra.

    Un abrazo

    ResponElimina
  3. ¿Pero tú has pasado de la página de inicio?

    ResponElimina